περί αναδημοσιεύσεων

Δεν υπάρχει ούτε ένα blog που να μην περιέχει τουλάχιστον μια αναδημοσίευση άρθρου.

Ξυπνάει ο σωστός blogger, πλένεται, τρώει πρωινό, ανοίγει το blog του και αναρωτιέται τι να κάνει για να δοξαστεί. Σκέφτεται, σκέφτεται… Αλλά βαριέται να δακτυλογραφήσει λέξεις, προτάσεις, κείμενα.

Και τί κάνει;

Μπαίνει σε διάφορα sites, βρίσκει ένα άρθρο (όχι μόνο του δικού του γούστου, αλλά και του γούστου των πιθανών αναγνωστών του), χρησιμοποιεί την υπερπολύπλοκη τεχνική του copy-paste και στο τέλος βάζει και το link της πηγής, μην τον κατηγορήσουμε και κλέφτη τον ψεύτη.

[παρένθεση: φροντίζει ΠΑΝΤΑ ο τίτλος να είναι με κεφαλαία, bold γράμματα, ώστε να προκαλεί το δέος και να έχει σοκαριστικές, φανφαρίστικες λέξεις, ώστε να ερεθίζεται το ενδιαφέρον των υποψήφιων θυμάτων

π.χ. ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

έτσι ώστε κάθε κατεστραμμένος από την άχρηστη παραπληροφόρηση εγκέφαλος να «τσιμπήσει».]

Η WordPress έβαλε στις δημοφιλείς ετικέτες και τις «ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ». Δηλαδή, περάστε να αγοράσετε σάπια νέα. Σαν να αγοράζεις εφημερίδα της σημερινής ημερομηνίας, αλλά του 2009. Αίσχος. Καλά, εντάξει, αν θες μπαγιάτικα νέα, αυτό είναι άλλο θέμα. Δικό σου το πρόβλημα.

Τί θέματα έχουν οι αναδημοσιεύσεις;

Κάτι εμπορικό.

Πολιτικές ειδήσεις, για παράδειγμα: «συνέντευξη του τάδε στη διεθνή έκθεση ιπτάμενων αλόγων στο Περού», «αύξηση της δημοτικότητας του κόμματος ΣΑ.ΠΙ.ΛΑ. στην τελευταία δημοσκόπηση». Ειδήσεις που ενδιαφέρουν μόνο λοβοτομημένους γέρους άνω των 75 χρονών.

Πολιτιστικές ειδήσεις, για παράδειγμα: «συναυλία ειρήνης για τον εμφύλιο στη Σουηδία επέφερε κέρδη δισεκατομμυρίων στον τραγουδιστή Peter Peterson», «νέο, πρωτοποριακό είδος γυαλιών νυκτός».

Σοκαριστικές, πανηλίθιες ειδήσεις των οποίων οι τίτλοι ΠΑΝΤΑ περιέχουν τη λέξη σοκ: «ΣΟΚ! Εκλέχτηκε ελέφαντας δήμαρχος στο τάδε χωριό», «Σοκ! Το 87% των Ιρλανδών  έχει πράσινα φρύδια», «ΣΟΚ! Ιπτάμενη γριά με σκούπα σκόρπισε τον τρόμο στην Τρανσυλβανία».

Ευχαριστώ, δε θα πάρω.

Γιατί να μπω στο μπλογκ σου για να διαβάσω μια αναδημοσίευση; Θα ψάξω το άρθρο από την πηγή, γιατί να χρειάζομαι μεσάζοντα;

Όποιος δεν έχει να γράψει κάτι, ας μη γράψει κάτι. Ας περιμένει μέχρι να του ‘ρθει.Αν δεν του ‘ρχεται, ας βρει άλλο χόμπι, ας μαζεύει μυξωμένα χαρτομάντηλα.

Γέμισε ο τόπος blogs!

Γεμάτα αναδημοσιεύσεις!

Το καλύτερο είναι τα σχόλια των αναδημοσιεύσεων:

-Καταπληκτικό άρθρο, απίστευτα ενδιαφέρον, πού το βρήκες;

-Στα σκουπίδια.

Ακούς εκεί. Πού κουράστηκες να το βρεις μεγάλε αναζητητή υπερπολύτιμων άρθρων ζωτικής σημασίας για τη διαιώνιση του είδους και την επιβίωση του πλανήτη;

Ντροπή.

.

Πόσα λιγότερα blogs θα υπήρχαν αν ΔΕΝ υπήρχαν οι αναδημοσιεύσεις;

Διαβάζεις ένα άρθρο, το βλέπεις κατεβατό 7 σελίδων word, λες: Μπράβο, δούλεψε ο άνθρωπος!

Και βλέπεις το λινκ στο τέλος.

Αηδία.

Προτείνω να κλειδωθεί η επιλογή «copy» στο internet. Να δούμε ποιος θα γελάσει τότε.

[Έχω πάρα πολλές προτάσεις να θέσω. Οι περισσότερες σκοτώνουν. Οι υπόλοιπες αφήνουν ψυχολογικά, αθεράπευτα τραύματα. Κάποτε θα αφιερωθεί ανάρτηση στις προτάσεις μου.

Και τότε όλοι θα κλάψουν. Εκτός από μένα.]

About Κυάνεον Σέλας

מנא ,מנא, תקל, ופרסין
This entry was posted in Άλλα and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to περί αναδημοσιεύσεων

  1. Ο/Η WebMasterCop λέει:

    Εκ μέρους του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ιστολογίων Ελλάδος, ήθελα να ανακοινώσω πως το συμβούλιο της 25/9/2011 αποφάσισε ομόφωνα την οριστική διαγραφή σας από το σύλλογο και τόνισε πως το πρέπον θα ήταν να αποφύγετε τις προσπάθειες επανένταξης σε αυτό. Το ιστολόγιο σας κρίθηκε ότι δεν πληροί τους όρους παραμονής στον σύλλογο. Ένας από τους κυριότερους λόγους είναι ότι το ιστολόγιο σας εκπέμπει αρνητικά πρότυπα στην δημοκρατική κοινωνία μας. Κάθε απόπειρα δυσφήμισης του Σ.Ι.Ι.Ε. θα σήμαινε και την αρχή νέων δικαστικών διαμάχεων. Εντός ολίγων ημερών θα λάβετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου για περισσότερες λεπτομέριες. Εκ μέρους της ολομέλειας του συμβουλίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Αφροδίτη Τ.

    • Ο/Η Κυάνεον Σέλας λέει:

      Καλώς όρισες WebMasterCop!

      α) Ποιοί είναι οι όροι παραμονής στο σύλλογο-μεγάλο-που-δεν-υπάρχει-άλλος;
      β) Χαχαχα
      γ) Πάοκ!
      δ)

      Χαχα. Χαχαχα. Χαχαχαχα. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.
      Χα.

      Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!

      Αααααχχχχχχ…

      Στην υγειά των ιντερνετόμπατσων!
      ;)

      υ.γ. Ομολογώ πως δεν κατάλαβα το «Τ.»…

Σχολιάστε