Τίτλοι Τέλους

Andante affettuoso

Ο Άνθρωπος είναι καταδικασμένος να είναι αχάριστος. Η αχαριστία φέρνει την εξέλιξη, η θέληση για θέληση είναι αυτή που καθορίζει την ιστορία. Ο χρόνος είναι το μεγαλύτερο ψέμα. Και η Έκλειψη είναι η αιώνια στιγμή.

Allegro con anima

Επιλέχθηκα από τον εαυτό μου να είμαι ο εαυτός μου. Τυχερός όποιος το συνειδητοποιεί αυτό. Και μακάριος όποιος το υπερπηδά. Δεν υπάρχει υπεράνθρωπος. Μόνο υπερεαυτός.

Adagio cantabile

Η ζωή δεν είναι ασπρόμαυρη, όπως η Έκλειψη… Στιγματίζεται από Χρώμα… Και γίνεται όμορφη… Άλλοτε εύκολη, άλλοτε δύσκολη, άλλοτε γλυκιά, άλλοτε πικρή, άλλοτε μοναχική, άλλοτε γεμάτη ερωτηματικά…

Presto stringendo

Δεν υπάρχουν πόρτες. Δεν υπάρχει διαφυγή. Δεν υπάρχει Πραγματικότητα, ούτε Αλήθεια. Δεν υπάρχουν τραπέζια. Δεν υπάρχουν ζάρια. Δεν υπάρχει το όνειρο. Δεν υπάρχει η τέχνη. Δεν υπάρχει το Είναι. Υπάρχει μόνο η λύτρωση.

Lento tranquillo

Ανακάλυψα τον αναμενόμενο αυθορμητισμό. Αυτό είναι το μυστικό του Χρόνου. Αυτή είναι η βάση όλης της Τέχνης μου. Ακόμη και αυτό, είναι αναμενόμενα αυθόρμητο, εκ μέρους μου…

Moderato quasi nobilmente

Ήρθε η στιγμή η αιώνια σπείρα να κατασπαράξει μια Έκλειψη, ένα απρόβλεπτα προβλέψιμο λάθος του συστήματος. Ήρθε η ώρα που αυτός ο κύκλος θα κλείσει. Ένας ευγενής γνωρίζει πάντα πότε έρχεται το τέλος και πότε η αρχή. Καθώς και πώς να τα αντιμετωπίσει. Και αυτός είναι ο πόνος του. Η πίκρα του αληθινού καλλιτέχνη. Που γνωρίζει πότε πρέπει να σταματήσει να υπάρχει η τέχνη του. Που γνωρίζει τη σημασία του Τέλους.

Grave morendo, molto patetico

Η Έκλειψη είναι μια αιώνια στιγμή.

Εκεί που το Φως και το Σκοτάδι αντιπαραθέτουν όλες τις δυνάμεις τους.

Εκεί που το Φως και το Σκοτάδι συμφιλιώνουν.

Εκεί που ο Χρόνος χάνει την εξουσία του.

Πριν από κάθε θάνατο.

Πριν από κάθε αναγέννηση.

Μέχρι το άγγιγμα του πάντοτε…

Με σεβασμό και εκτίμηση,

ο γιος της Έκλειψης,

Κυάνεον Σέλας

Advertisements

About Κυάνεον Σέλας

מנא ,מנא, תקל, ופרסין
This entry was posted in Τέχνη. Bookmark the permalink.

5 Responses to Τίτλοι Τέλους

 1. Ο/Η Εξόριστος λέει:

  Ευγένεια.

 2. Ο/Η Εγώ λέει:

  Το Τέλος δεν υπάρχει,ποτέ δεν υπήρξε. Μοιάζει με την Αρχή που κι αυτή έχει τα ίδια χαρακτηριστικά! Μην βιάζεσαι να φέρεις τη διπλή διαστολή, βάλε μια παύση που θα έχει τον ρυθμό της αναπνοής σου και άσ’ την να διαρκέσει τόσο μέχρι να σε συγκινήσει η ένταση της σιωπής της.

 3. Ο/Η Σωκ λέει:

  σολέΤ,absolut!Μηχανάκια,πειραγμένες αναρτήσεις,μή σταματάς τις αναρτήσεις!Λέτο εκ του τέλους,ντρίμπλα πρό του τέρματος/τέλματος και επανεκκίνηση!Μή μασάς,η διακτινιστική διάλλεκτος επαννενώνει,εκεί όπου άλλοι κολλούν απλά!

 4. Ο/Η Εξόριστος λέει:

  Δε θέλω να αφήσω σχόλιο, να μη χαλάσω αυτό το πράγμα. Αλλά θα το ξανακάνω.
  Τα σχόλια, χαλάνε αυτήν την ομορφιά του. Είσαι Ευγενής Υιέ της έκλειψης. Είσαι Ευγενής. Το έργο σου, είναι η αντανάκλαση μίας υπέροχης ψυχής. Δε θέλω να γράψω κάτι. Η σουίτα του Shostakovich, μπορεί να πει πολλά περισσότερα. Όπως και ένα βλέμμα. Μόνο. Μια παρουσία στο χώρο. Μία ευγενική παρουσία. Αυτή λέει περισσότερα. Μία ευγενική, κυμπάρικη, καθαρή και όμορφη παρουσία στο χάος της ασημαντότητας του κόσμου. Ευγενική αύρα. Αυτό θέλω από εσένα μόνο. Την παρουσία σου στο χώρο. Όποιον χώρο.
  Εδώ μέσα μυρίζει φρέσκος, καθαρός, δροσερός αέρας. Όπως της στάσης στο Μέτσοβο πριν πολλά χρόνια. Κρύα καθαρή αύρα. Ματωμένη, πονεμένη, κουρασμένη, μα αληθινή, δυνατή και κυμπάρικη ελευθερία. Νιώθω την αξιοπρέπεια.
  Ευχαριστώ που υπάρχεις. Ό,τι και να γίνει στο μέλλον, δε θέλω να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Μπορεί πολλά να μπουν ανάμεσά μας. Και είναι ό,τι χειρότερο μπορώ να σκεφτώ. Να ξέρεις πως ό,τι και αν αναγκαστούμε και πούμε κάπου, κάπως, κάποτε, εγώ πριν, τότε, μετά και πάντοτε θα είμαι μαζί σου. Ό,τι και αν νομίσεις, ό,τι και αν δεις, ό,τι και αν ακούσεις. Ό,τι και αν γίνει.
  Ένας ακόμη έκπτωτος Υιός της Έκλειψης.

 5. Ο/Η Αυτοεξόριστος λέει:

  Ευχαριστώ που υπάρχεις, αδερφέ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s